La major part del temps, El Ruedo ha estat portat per un Pere Illamola. Primer l’avi, el qual va descubrir Tossa de Mar en unes vacances d’acampada i va convèncer als seus tiets per venir a viure aquí. Van deixar el bar-cinema Colon d’Olot que regentaven en aquella época, i van continuar les seves vides a la vora del mar. Després va prendre les rendes el Pere Illamola pare, i qui sap si amb el temps, aquest petit dimoniet que es passeja dins de la barra amb les culleres de fusta a la mà, un dia seguirà els passos del seu pare i del seu avi. El tercer Pere Illamola…

El restaurant es va construir al 1956 sota el nom de Jazz Cava El Ruedo, de dia era bar i de nit una sala de festes, on van actuar entre d’altres, Manolo Escobar, Angelita Vaidez i Juanito España. Al 1961 es va fundar la Sala de Festes El Ruedo, on ara hi ha la Discoteca Tu Rai, i el bar va passar a ser, únicament un bar.

A partir de 1969 el bar el portaven només en Pere i l’Angelina, que també va quedar enamorada de Tossa al 19XX, quan va venir de Cassà de la Selva a treballar a l’hotel Alexandra. Era un bar molt gran, amb una terrassa molt petita, però les obres del Pont de l’Avinguda Ferran Agulló van fer modificar el bar, empetitint-lo per dins i guanyant en terrassa.

Amb els anys, tota la familia hi va anar treballant a les vacances d’estiu, la Mariona, l’Anna i en Pere, el qual ha continuat portant el negoci.

El Ruedo sempre s’ha carecteritzat per ser un bar amb un tracte molt familiar, els rams de flors de l’Angelina eren admirats per tots els clients, i la imatge del Mehari de color taronja davant del bar era tot un clàssic… Inclús hi ha un batut d’orxata i coco que porta el seu nom! En Pere fill es reunia amb els seus amics a les nits i passaven una bona estona tot desconectant de la jornada laboral. S’hi van fer moltes preparacions de ratafia, seguint un ritual al que assitia la gent més propera a la família, el mossèn, suïssos, belgues, tossencs… tothom es reunia al Ruedo per passar una bona estona!